Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 08 Maj 2025 18:24

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Gasi se prilikom stajanja.
PostPoslato: 16 Nov 2012 18:02 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010 12:51
Ime: Marko
Opel: Ascona 1.6i & Punto 1.2
Garaza: pogledaj
Imam novi problem. Odem kod majstora da pogledamo sto podize ler i tako to i dok je cistio klapnu vidim da jedan od srafova sto stezu kuciste dizne i klapnu odnosno stezu ceo multec ima rupicu tacno ispod navoja koja ulazi u prostor gde radi step motor. Stavimo te srafove, to 100% nije stavljeno kad je stavljan plin zbog duzine srafova fabrickih koji nisu bili dovoljno dugacki sad jer ima plocica od plina. Greska za step motor konacno nestala. Ali pojavio se problem da prilikom stajanja kad se ugreje auto (obicno), gasi se, ne moze da odrzi ler i na plin i na benzin. Probao sam sa 2 step motora neka koja imam i isto se desava. Taj majstor mi je rekao da je na autu sad sve u redu i da je to samo zbog step motora. Auto mi sad radi u fabrickim podatcima na leru, lepo radi ali imam to gasenje koje je veoma iritantno. Nece non stop da se desava ali u voznji od pola sata po gradu mora se bar jednom desiti. sad me zanima misljenje na sta obratiti paznju ili juriti step sa nekog ispravnog motora jer mi se ne daje bas napamet 5-6k za novi step koliko je vec?

Vrh

Tema posta: Re: Gasi se prilikom stajanja.
PostPoslato: 16 Nov 2012 18:29 
Opel Team Member
Opel Team Member

Pridružio se: 12 Jan 2010 23:44
Ime: Nemanja
Opel: Calibra C20LET '96
Imadeh :) sličan problem sa Vektrom A 1.6... do duše X16SZ motor.
Dešavalo se da iz čista mira počne da diže obrtaje.

Problem je bio u step motoru ler gasa... zaglavljivao je i ostajao u otvorenom položaju (onaj mali pimpek nije izlazio do kraja). Kupio sam nov (1600 din neki kinez) i on je radio nekih 5-6 meseci kako treba, ali je i on počeo da se glavi.....

Za početak, skini i očisti lepo step motor, pa ako posle nekog vremena opet počne da glavi, vidi zašto se prlja.... filter vazduha, ili baca mnogo uljne pare na iber, itd.

Vrh

Tema posta: Re: Gasi se prilikom stajanja.
PostPoslato: 16 Nov 2012 20:15 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2010 12:51
Ime: Marko
Opel: Ascona 1.6i & Punto 1.2
Sa dva step motora se identicno desava, jos su oni ove godine skinuti bar 100x i vraceni i cisceni...ne znam, jedino da probam sa kinezom..majstorova konstatacija je da je sad sve u redu, stvarno greske vise ne prijavljuje, kad skinem ovaj sraf sto smo stavili pocne da pali gresku 35 sto je za step. e sad, dal je ovo gasenje definitivno zbog njih, dal jos moze sta da uzrokuje to, fals vazduh nema nigde, na oba goriva ide lepo i radi samo hoce da se gasi prilikom stajanja i ponekad prilikom saltanja, a nekad radi lepo u svim rezimima..dal da probam sa tim turcima, kinezima imam na jednom mestu za 2000din?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]