Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 22:57

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: problem vemtil benzina
PostPoslato: 14 Sep 2012 18:57 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2012 23:09
Ime: Stevan
Opel: vectra 1.6 16v bivsa,sada corsa 1.0 12v
Od ne davno imam vectru 1.6 16v,kupljena sa problemom koji cu navesti,i imam problem naci polovan deo.Bila kod majstora i majstor ustanovio da je ne povratni ventil benzina,koji se nalazi na magistrali sa diznama i radi na vakum zaliven,kaze da je to neko uradio privremeno da ne preliva benzin u vakum,takodje je i crevo vakuma koje ide na njega skinuto.Auto mi nekada teze pali i na benzinu nema snage da umre,u koliko ga pokusam voziti na benzinu,na leru radi ok,ponasa se kao da ne dobija dovoljno benzina.Pritisak meren na pumpi i pumpa gura 4 bara,ali iza ventila pritisak je svega 0,5 bara,a majstor kaze da mora biti bar najmanje 2,5 bara.Auto ima sekvent plin i kad prebaci sa benzina na plin radi super,ide dobro i dobro vuce.Problem mi je gde nabaviti taj ventil po nekoj nizoj ceni,jer vec 2 meseca vrtim oglase,polovan ne mogu da nadjem,a nov je oko 170e.Motor je inace 1.6 16v oznake XEL,isti kao na slici sto sam postavio.Dali neko zna gde mogu naci polovan deo,dali se susretao sa istim ili slicnim problemom,i postoji li neka alternativa za resavanje tog problema? Hvala svima u napred na odgovoru :aplauz:

Slika

Vrh

Tema posta: Re: problem vemtil benzina
PostPoslato: 14 Sep 2012 20:51 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Pa problem si nasao sam, taj pregulator pritiska goriva je ostecen tj bez funkcije je,javi se clanu Zemudac, koliko sam video nov je oko 40eur.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012 22:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2009 20:13
Ime: zokac
Opel: Astra G 1,7DTI chip 100ks
Napisao si da je pritisak iza ventila 0,5bara.Pritisak se meri na prikljucku izmedju dovoda i magistrale,da bi se video koliki je pritisak u magistrali i na diznama.Preko 2,5bara se otvara ventil i vraca benzin u rezervoar,i tu iza ventila i ne moze da bude veliki pritisak

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012 03:40 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2011 01:44
Ime: Dusan
Opel: Omega B 2.0 16v
Upravo tako kao sto rece zokac.
I nema sanse da je 170e prelivni ventil...
Znam da je original BMW-ov npr koji ide za moju omegu a na jos par modela izmedju 20-30e... a desi se da crkne...nista cudno.
Za astru je 20-25e...Rekao mi drug koji radi u Autoprometu.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012 04:41 
3rd Gear
Korisnikov avatar

onda mene neko zavrce :-( ja zvao auto "Aca" iz Novog Sada i rekose mi da je nov oko 17500 din.polovne sam nalazio,i imam jedan cak kuci,ali pogresan,od astre,placen 30e.a sto se tice pritiska,ja sam tako razumeo majstora,al posto sam ja kompjuteras,a ne mehanicar,greske su moguce :shit:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012 12:38 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Maj 2009 20:13
Ime: zokac
Opel: Astra G 1,7DTI chip 100ks
Da li je tebi ventil kod rezervoara gde je i pumpa.Probaj da stegnes povratno crevo(pincle,motrocangle) ide od ventila do rezervoara pa onda probaj da palis auto.Sada sam procitao da je ventil na magistrali kod dizni.Ako od njega ima crevo ka rezervoaru uradi kako sam vec napisao.Sprecices povratak benzina u rezervoar,imaces pritisak na diznama i ako je do njega upalice i radice (ventil je za zamenu u svakom slucaju jer je preko vakuma ubacivao benzin,zato je zaliven i skinuto crevo)

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012 14:14 
3rd Gear
Korisnikov avatar

e hvala zokac,nemam pojma za crevo,ali pogledacu,kod mene je to malo ne prilazno,ima gore slika motora,a ventil se nalazi sa desne strane,odma ispod usisne grane.nisam napomenuo,auto je trokirao i na leru sa benzinom,dok nisam ocistio dizne,sad posle ciscenja dizni,radi super na leru,ali nema snage kad pokusam da ga vozim na benzinu,ne moze da nagura ni 2-3 hiljade obrtaja,nego moram pumpati gas da bi dobio obrtaje.plin radi super.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]