Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 12 Maj 2025 21:28

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Kodovi na diznama obrisani...
PostPoslato: 17 Avg 2012 23:46 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Avg 2012 20:15
Ime: zoran
Opel: Agila 1.3 cdti
Pozdrav prijatelji ;)

Ovako, ukratko - vozim Opel Agilu 2003 godište 1.3 cdti - kupio sam vozilo sa jednim ključem (tako mi je čovek prodao jer drugi nije dobio kad ju je uvezao iz italije).
E sad, ja sam odlučio da napravim drugi ključ da ne ostanem i bez ovog jednog jedinog i otišao sam u radnju (da je ne reklamiram) gde mi je čovek (pre odlaska do njih) rekao da dođem sa kolima kako bi što bolje mogao da mi napravi kopiju ključa.
Jedno više od pola sata on je priključljučivši nešto što liči na lap-top tražio šifru-kodove za ključ - osim toga, priključivao je i lap-top, dakle obe te sprave jedno dva-tri puta.
U sred tog traženja kodova, ja sam video da mi se kad upali auto ne gasi lampica "servis" (ona sa autom i ključem) a pre dolaska ona nije radila (sem naravno kao i uvek samo pri davanju kontakta tj paljenja).
Prvo što je majstor pokušao da me ubedi da sam možda došao sa upaljenom lampicom - naravno, taj zaključak je sa njegove strane bio besmislen i više me to nije pitao jer je i sam znao da to nije svetlelo dok nije počeo da čačka po vozilu.
Na kraju je priključio ponovo lap-top da sve proveri i rekao mi je da je sve uredu i da on ne vidi nikakvu grešku na kolima. Ključ (kopija) zaista pali kola bez problema, ali lampica mi je i dalje upaljena. Ja posle toga nisam primetio da mi auto drugačije radi ali za svaki slučaj otišao sam do mog majstora da proveri šta bi moglo biti problem.
Čovek mi je proverio i rekao mi je da su mi obrisani kodovi na diznama - da li je to ovaj "majstor" za ključeve nenamerno odradio tu radnju ili je priključivanjem njegovih uređaja došlo slučajno do brisanja, ne znam, a i majstor nije rekao da je on kriv ali da su kodovi obrisani to stoji.
Pitao sam šta znači to kad su kodovi na diznama obrisani, on mi je rekao da može da mi se odrazi na potrošnju goriva.

Ja pitam vas ovde, da li osim te potrošnje još mogu da imam neki problem u svemu ovome ili ne ?
Koliko mi je "hitno" to da mi majstor vrati te kodove i koliko mogu da se vozim sa ovakvim stanjem ?
Ima li ko iskustva u vezi pomenutog ?

Vrh

Tema posta: Re: Kodovi na diznama obrisani...
PostPoslato: 18 Avg 2012 09:55 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Igrala se deca :D
Programiranje(kodiranje) dizni je potrebno kako bi se obezbedio pravilan rad samih dizni.Neka tvoj majstor ponovo ukodira dizne jednu po jednu vodeci racuna o redosledu u to je to.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 10:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

Heh, baš se igrala ;)
Samo što će ta igra da me košta - majstor mi je rekao odprilike da će me to kodiranje dizni koštati negde oko 40 eura...
Ako računam da sam ključ platio 60, dođem na cifru od 100 evrića.
A radnja za kodiranje ključeva slovi za jednu od najboljih - šta bih sad trebao, da se tužakam sa njima da mi vrate novac pošto su mi napravili grešku na drugoj strani ?
Mislim da od toga nema ništa već dreši kesu i krpi gaće :)

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 10:44 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Ne bih znao sta da ti kazem, ja u takvoj situaciji ne bih napustio servis dok ne ugase tu lampicu, mada opet ne mozes sa sigurnoscu utvrdis da su oni zeznuli dizne.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 10:51 
1st Gear
Korisnikov avatar

Slažem se sa tobom - taj majstor za ključeve mi je rekao da oni ne beže od odgovornosti ali da je on po pitanju ključa odradio sve kako treba. Za grešku koja se pojavila rekao je da nije do njih.
U stvari, šta imam da krijem, evo i gde sam bio - http://www.autokljucevi.rs/srpski
Ako su mi oni ovo napravili, onda je ovo jako loša reklama za njih.
Da dokažem to, ići će jako teško - nisam ih zvao ali nije isključeno i da neću. Greška je njihova 100% jer je auto dovezen ispravan.
Nemoguće je da su se baš tad obrisali kodovi od dizni sami od sebe - ajde da mi je siglaliziralo bilo šta drugo da treba da se menja pa da se baš tad potrefilo to u tom trenutku ali kodovi...
Ništa, javiću šta sam na kraju uradio od svega.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 10:56 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Iskreno ne verujem da su oni zeznuli jer vaze za jedne od boljih, bar koliko ja znam iz prica.
Sa druge strane, desava se, da nesto otkaze na pogresnom mestu, u pogresno vreme, pa najvise nastrada majstor u cijoj se garazi to desilo, a on ni kriv ni duzan...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012 11:52 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Feb 2009 11:40
Ime: sreto
Opel: calibra rwd biturbo
ja mjenjao covjeku hidropodizace i sastavio sve upalilo odradio 20ak minuta sve ok,i gazda me poceo morit da mu provjerim kablove.vidim auto radi ok necu nista da diram on na svoju ruku skine kabal od svjecica i ugasi se auto,vrati ga i upali opet,posle pet minuta nehtjede auto da upali nikako.Drk vamo tamo posle 3 sata skontam da mu je imobilajzer vrisno,i hajd ti sad nekom objasni da to nije tvojom krivicom....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]