Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 13 Maj 2025 00:47

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: opel astra 1.7td lose vuce
PostPoslato: 19 Feb 2012 11:16 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2011 23:17
Ime: moca
Opel: kadetc1,8nz
pozdrav svima brat ima problem sa astrom f 98god x1,7td motor,astra nece da vuce lepo uz bubanj potok sa nas trojicom u kolima ona jedva izadje 3 pa cak mora i u drugu da se salta,bio je kod nekog bosiste radio je dizne, za pumpu je rekao da je super stelovao je dizne kao stavio ih je na neki fabricki pritisak od 140bara/zanima me koliki treba pritisak da bude/majstor je jos pronasao metalnu novcanicu kojom je zatvoren egr ventil to je skinuto,skinut je i katalizator misleci da je on pun ali opet isto,inace astra pali super i na velikom minusu i radi ko sat,trosi ulje 1l na 5000/6000km tj od zamene do zamene,ako je neko iamo slican problem neka javi resenje i ostali koji znaju bolje ovaj auto hvala unapred svima za pomoc,ili da prodaje auto

Vrh

Tema posta: Re: opel astra 1.7td lose vuce
PostPoslato: 19 Feb 2012 14:25 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
Jel si proveravao filter goriva?Ako sipa D2 onda se on mora cesce menjati nego obicno,ali posto kazes da je sve uradjeno sto je jedan od potencijalnih stvari za losu vucu,stvarno ne znam sta bi moglo jos da pravi problem....Jel merio kompresiju motora?Neka pogleda u katalogu kolika treba fabricki da mu je kompresija....Ako ni to ne daje rezultate,onda glava gore i stelovanje ventila....Nista drugo ne preostaje....pozz :)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2012 22:25 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Dec 2011 23:17
Ime: moca
Opel: kadetc1,8nz
nije merena kompresija,ali cemo naci negde pa i to da proveri,filter je skoro promenjen a nije sipan d2 do skoro samo euro diesel,zna li neko koliki treba da bude pritisak na diznama,ima li neko neku ideju sta bi moglo biti?????jedan majstor kaze da ima neka dva vakuma na usisu da su mozda o ni,kolika je neka normalna potrosnja ulja za ovaj motor????

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012 23:34 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Okt 2011 21:10
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.7 DTi 16V (Y17DT)
Garaza: pogledaj
ne znam stvarno za pritisak,recice ti neko iskusniji ovde,ali 70% mozda cak i vise sam siguran da nije do dizni.... :dedica: Najverovatnije je problem do ventila u samoj glavi,i kao sto Godza rece u jednoj temi,a ona glasi ovako: viewtopic.php?f=22&t=8654 ....Naravno nisu isti motori,ali je bio slican uzrok,pa tipujem da je to....Jedino sto ti preostaje,a da nam nisi rekao je turbina....Jeli ona radi OK?.....Potrosnja ulja realno se tolerise do 0.6l tj. 600g na 1000km,s tim sto je to da kazemo vise karakteristicno za benzince,jer oni vise "troskare" ulje.....Za taj motor treba da ide par stotina grama dole,tj. zavisi od odrzavanja motora....Toliko od mene.... :postovanje: Nadam se da ces resiti kvar,ali evo neka moja prognoza ovako: 1) Rastelovani ventili i sve navedeno gore iz prethodne teme 2) Turbina ako je vec nisi proverio ....Znaci nista vise nemoze biti....Pozdrav :ok:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2012 23:39 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2008 21:22
Ime: Паја
Opel: Vectra B 2.0 DTI Krompirwagen 2002.
Garaza:
Novcanica u EGRu ti je bila zato sto ti EGR verovatno ne radi pa ga je neko tako blokirao. Nego, jesi li ti pitao turbinu kako je?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]