Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 21 Avg 2025 18:48

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: broj motora
PostPoslato: 26 Avg 2011 14:08 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Apr 2011 08:35
Ime: bojan
Opel: Vectra monster 2.0 i
Garaza: pogledaj
Ovako stoje stvari brat je skoro uzeo opel kadet 1,6 benzinac kad je kupovao naravno proverio je sve oko ispravnosti brojeva motora sasije i tako,sve se slaze kao i u saobracajnoj....E sad tu dolazi ovo,broj na motoru i u saobracajnoj je
A13S XXXXX sto oznacava motor 1300 kubika a kubikaza u saobracajnoj 1598cmm..Na tehnickom pregledu prilikom registracije su mi rekli da to do sada nisu videli i da je to motor 1300cmm,tehnicki je obavljen u supu nikakvih problema i auto je reg. na 1.6.. Dali neko zna mozda sta je ustvari to...?

Vrh

Tema posta: Re: broj motora
PostPoslato: 26 Avg 2011 14:18 
OTS Kum
OTS Kum
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009 12:19
Ime: Nikola
Opel: Kadett E
Mozda je menjan blok motora.. Postoje 1.6 sa malim blokom koji je isti kao i od 1.3 ..

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 15:13 
3rd Gear
Korisnikov avatar

1,6 i 1,3 su identicni samo je razlika u dekliju vizuelno mozda jos nesto ne znam.... ja imam 1,6...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 15:16 
OTS Kum
OTS Kum
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Okt 2009 12:19
Ime: Nikola
Opel: Kadett E
1.6 imas 2 vrste, sa malim i sa velikim blokom.. treceg nema..
A deklija je predpostavljam dekla

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 15:35 
3rd Gear
Korisnikov avatar

pa po dekliju se razlikuju na 1,6 je malo drugacija da kazem veca ali me baca u dilemu sto je u saobracajnoj upisan broj motora A13Sxxxxxx sto znaci 1300cmm
i upisana kubikaza 1598cmm,ako je motor menjan ili carinjen trebalo bi i kubikaza da bude promenjena jer sada se placa reg. za 1.6
a on je 1.3,...a nesto nesmem da cackam po supu i da ispravljam mrtvom magarcu k....

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 15:38 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Avg 2011 02:08
Ime: Jovan
Opel: Astra 1.7dti
Druze,taj auto je neregularan,onaj koji se iole razume u brojeve motora on bi taj auto oduzeo na tehnicki,jel i da je doslo do kvara i da je menjan blok to je moralo da se prijavi i promeni u saobracajnu,znaci ako je broj motora od 1.3 onda i zapremina mora da bude 1300 kubika a ne 1600 kubika,tako da imaju puno pravo da ga oduzmu,jel i da nije nista muckano nije prijavljena promena a i logicno je da u blok od 1.3 ne moze da bude klip od 1.6

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 15:47 
3rd Gear
Korisnikov avatar

ne znam ja ipak mislim da je greska u supu jer je najverovatnije greskom upisano 1598 i automatski auto je 1.6 ili sta vec nemam pojma,zbog neregularnosti broja motora nemogu da oduzmu auto znam iz proverenih razloga samo mogu da traze da se motor carini,a kod sasije nepomagaju ni gumeni opanci ako samo posumnjaju ode u zicu,...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 16:09 
1st Gear
Korisnikov avatar

A sta ti pise u polisu ona nije popunjavana u SUP nego na tehnicki i popunjena je pre supa.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 16:19 
1st Gear
Korisnikov avatar

I jos nesto druze,ja bih voleo da je to tako u vezi motora kako ti kazes,ali znam 99,9% da poreklo motora i dan danas moras da dokazes bez obzira sto ga u saobracajnoj nema na vidnom mestu,a tako brljavi podatci tesko mogu bilo sta dokazati,nedao Bog da dodje do toga.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 16:32 
3rd Gear
Korisnikov avatar

u polisi ne pise broj motora koliko ja vidim,a ovo doduse znam jer su mi drugara zaustavili strumfofi i jbg nije mu bio isti broj motora kao u saobracnoj tj. ubacio je stranca pa nije stigao da odradi,i oni su ga uputili na tehnicki gde je dalje vec kako morao da nabavi racun o kupovini i carini isti bez problema....kod mene je malo drugacija situacija ..odnosno nejasna...

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 16:37 
3rd Gear
Korisnikov avatar

:respekt: Momci hvala vam puno na pomoci znacilo mi je dosta u sustini to je to,nebih da vas smaram vise....

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 16:52 
1st Gear
Korisnikov avatar

Znam da u polisi ne pise nista oko motora ali sam mislio mozda pise u samom tipu vozila npr. Opel kadet 1.3s ili 1.6s ili vec koji je motor karburator ili direktno ubrizgavanje.Kod mene pise i u polisi Opel Astra 1.7dti.... Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 17:55 
3rd Gear
Korisnikov avatar

tamo gde pise snaga motora tu pise 1598 kubika i to je to.....

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 18:04 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2010 23:23
Ime: Gavrilo
Opel: Kadett C 1.2
Nije smaranje, osim ako te nisu vec neki ljudi trazili zbog pisanja o autu ovde.
Uglavnom moguca je jednostavna stvar, da je neko stvarno preradio originalni motor 1.3 na 1.6, to i nije tako retka stvar. Ali je vrlo retko, gotovo se nikada ne radi (osim ako onaj ko je to radio nije nenormalno posten :)) atest te izmene i upis u saobracajnu. Eto odakle pise 1598 kubika u saobracajnoj. Naravno posto blok nije menjan, u saobracajnoj je sve regularno i ako je stvarno atestiran na vecu kubikazu onda je to to. Da li jos tu pise i snaga za 1.6 ili pise snaga koja je za 1.3, mislim da bi 1.6 trebalo da ima nesto vecu snagu?

Ljudi uglavnom preradjuju motore tak osto razbusuju blokove i menjaju glavu motora, dobijaju time jace motore vece zapremine, a posto to ne atestiraju ostaju i dalje jeftiniji za registraciju.

Motor ti je prema papirima regularan, tako da ne postoji nijedan razlog za neko oduzimanje kako ovde neki pominju, tebi se brojevi poklapaju sa brojevima u saobracajnoj. E sad iako je 1598 greska pri unosu, opet ti se auto ne moze oduzimati. Opusti se i uzivaj.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 18:30 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Maj 2009 15:58
Ime: abi
Opel: Vectra C 1.9 cdti, Ford Mondeo 2.0 TDDi
majlo je napisao:
Motor ti je prema papirima regularan, tako da ne postoji nijedan razlog za neko oduzimanje kako ovde neki pominju, tebi se brojevi poklapaju sa brojevima u saobracajnoj. E sad iako je 1598 greska pri unosu, opet ti se auto ne moze oduzimati. Opusti se i uzivaj.

To ti tako mislis dodji registruj takav auto u Bor pa ces videti.Odmah imaju da te teraju u vartogasni(kod nas je to kontrola za motore da nije prekucan)E a ako je prekucan broj motora najebao si ima i da ti ga oduzmu i da platis kaznu

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 18:55 
5th Gear
Korisnikov avatar

Molim? Aj sad lepo procitaj ceo moj post. Ako je motor preradjen i atestiran, u cemu je problem, ajde objasni mi. Ti pretpostavljas da je u auto ubacen 1.6 motor i prekucan broj od 1.3 motora, sto recimo i da je moguce, ali opet u saobracajnoj ne bi pisala kubikaza od 1.6, ako se to radi, ne radi se tako, osim ako onaj ko je to radio nije debil(mada posto se zna ko to uglavnom radi ne bi me cudilo). Koristite malo zdravu logiku.
Mada ne vidim razlog za ovu recenicu: "To ti tako mislis dodji registruj takav auto u Bor pa ces videti." Ja nemam problema sa brojevima motora. Gledam samo na ovaj slucaj logicno. Mada vecina ljudi koja je nesto nekad muljala sa brojevima uvek ce prvo pomisliti na to. Ja mislim da broj motora nije prekucavan, a razlog tome je bas taj broj 1598 u saobracajnoj, e sad ako jeste, onda je to nesto drugo.

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 19:55 
1st Gear
Korisnikov avatar

majlo ti to sto pricas brate,to je nemoguca misija,u sustoj sustini to je istinito ali nemoguce.Pa da li bi ti druze ili bilo ko normalan atestirao motor na jacu kubikazu a imas uslov za manju kubaturu i registraciju

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 20:12 
5th Gear
Korisnikov avatar

Iskren da budem razmislio bi ;) . Ja volim da mi je sve po PS-u, atestirao sam plin, a mogao sam da vozim i bez atesta kao i mnogi drugi. Normalno je atestirati izmene na vozilu, a nenormalno je to ne atestirati(ali ovo je drugo praksa u nasoj zemlji i svi to tako rade). Ja sam samo izneo svoje misljenje, koje je opet logicnije od prekucavanja, jer ako su prekucavali broj motora nemoguce je da u saobracajnoj pise 1598, jer su u tom slucaju imali samo papire od 1.3 motora, zar ne?

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 20:53 
5th Gear
Korisnikov avatar

Majlo brate veruj mi znam zasto to pricam jer 2009 je bila akcija u boru a to jovan030 sigurno zna pa brate oduzimali su auta samo tako.
A to sto pise u saobracajnoj to ne mora da znaci jer danas mozes da potplatis pandura da ti napise sta hoce jer tako su radeli u boru pa su im posle jebali majku oduzeli su oko 500-600 auta.
Dosli su iz nisa ljudi iz instituta i sva auta proveravali.
I nista nije moglo da im promakne.
To je bila akcija od Marta do Avgusta 2009.
Prema tome brate znam o cemu pricam iz iskustva.
Jer i ja sam tada registrovao auto bio.
Mada meni je bio regularan.
Tako da to sto pise u saobracajnoj ne mora da znaci.
U srbiji se sve moze
A i samim tim sam zavarivac pa znam da li potpuno moze da se obrusi broj i da se prekuca drugi jer danas imas uredjaje koji ti nadju na dubini eupu koju ne mozes da vidis golim okom pa ako si brusio blok motora,pa zatim navarivao i posle ako si ga ponovo prekucao taj aparat moze da te provali samo tako.A zove se ultrazvucno snimanje varova.
Jer tako mi i na poslu snimaju varove pa znam iz iskustva.
A moze jednostavno i oni debili iz policije da pogrese pa da ti ukucaju tako broj.
Sve je moguce u ovom slucaju

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2011 21:23 
1st Gear
Korisnikov avatar

Jos nesto u vezi ovog motora,cak i da je radjeno tako kako majlo kaze,nijedna institucija u Srbiji ne bi izdala atest da broj motora bude od motora 1.3 a da motor bude 1.6. U tom slucaju kako brat majlo razmislja radio bi se PUS motora sto je jedini izlaz iz ove zavrzlame i onda bi sve bilo po zakonu drzave Srbije. Majlo brate,lepo razmisljas vodjen svojom logikom ali drugo je praksa i zakon u Srbiji....Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011 02:17 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2008 18:45
Ime: Danijel
Opel: Omega A
Nema teorije da bi mu ukucali pus zbog takve prepravke.
Kod:
Utiskivanje novog broja motora ili šasije vrši se:

1.    Kada proizvodjač nije utisnuo broj motora ili šasije
2.    Kada je zbog havarije, kvara ili oštećenja prilikom opravke došlo do zamene onog dela šasije ili motora na kojima je bio utisnut identifikacioni broj, a ugradjeni deo nema svoj fabrički identifikacioni broj
3.    Kada se radi o industrijski remontovanim motorima

Ili je atestirana prepravka(manje verovatno) , ili greska supa pri upisivanju(99%), najbolje nadji nekog od poverenja ko radi u supu da ti iscacka jer ako je bila neka promena (menjan motor,ubacen carinjen motor ili prepravljen pa upisani novi podaci , ili nesto drugo) u supu postoji neki dokument o toj promeni
Moze da se desi da je pri nekoj registraciji(ili ako je nekad menjan motor) pogresno upisana kubikaza u registracioni list,saobracajnu i da je to promaklo

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011 02:57 
3rd Gear
Korisnikov avatar

u sustini svi ste vi u pravu ali ja mislim da je to samo greska u supu,jer motor je 1.3 sto se i vidi jer 1.3 i 1.4 su identicni i 1.6 i 1.8 izmedju njih nema skoro nikakva razlika,ali zato ima razlike izmedju 1.3 i 1.6..motor je kucan sto se i vidi i brojevi tj. oznaka jeste kao sto je i motor ali je ne znam samo zasto je u saobracajnoj 1598 jedino mi to nije jasno...inace ''prvi'' vlasnik je iz boljevca a tamo je sup jos uvek iz 1970 godine jer sam jurio za atest posto sam imao samo pecat bez ikakvih podataka o atestu u saobracajnoj i nisam mogao da uradim tehnicki...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011 08:34 
5th Gear
Korisnikov avatar

Luis08 poznajem ja jednog pandura iz boljevca pa ako ti treba pomoc mogu da ga kontaktiram pa da ti to proveri ili sredi.
Covek je proveren jer mi je bivsi komsija a i nesudjen tast.Moj cale je u kontaktu sa njim pa mogu da pitam caleta.
U svakom slucaju izgleda da su oni debili u supu napravili gresku i meni su tako i to upisali su u saobracajni sve kako treba a kada me je zaustavio pandur i proverio u centrali rekli su mi da mi nije registrovan auta pa je posle bila zajebancija u svakom slucaju zavrsilo se tako da je ona seljanka u supu u starom gradu pogresila godinu registracije i tako to ubacila na komp pa umesto 2009 ubacila 2008 i automatski mi je ponistila reg :banghead: Kakvi sve bolidi rade brate ovde u supu.A evo ti jos jedan moj primer sta sam ja okusio:
http://forum.opelteamserbia.com/viewtopic.php?f=26&t=7661
pa se zanimaj malo i vidi sta sve guske rade u supu :seci: :banghead:

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011 09:37 
5th Gear

Pridružio se: 27 Maj 2010 01:49
Ime: Zoran
Opel: Kadett 2.0 16v GSI C20XE
Ovi bre po supu nemaju pojma. Glipi su do bola i nemarni ja sam se svadjao sa njima tri nedelje za caletovog juga i na kraju im vratio novu saobracajnu pa je radili ponovo . Jer su sve podatke upisali pogresno .Dodali jedan broj motora vise, uisali pogresni adresu , upisali pogresnu kubikazu .Sve sto su mogli da zeznu zezli su . Poludeo sam sa njima . Tako da to kodnjih nista nije strano da zeznu podatke. Pa meni ni u licnoj karti nepise adtresa kako treba .

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2011 10:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pa jbg kada se zaposljavaju preko veze.
Tako je to kod nas nazalost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po