Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 06 Maj 2025 23:52

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: C20XE ili C20LET in TIGRA A
PostPoslato: 05 Feb 2014 00:13 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jan 2014 03:06
Ime: nemanja
Opel: tigra A
vec duze vreme rzmisljam o ubacivanju c20xe ili let u opel tigri...zavisi na koji naletim.
iskreno nesmem da krenem sa tim projektom dok se doro ne raspitam da li je tesko da se naprave drzaci koliko idu.video sam na nekim forumima da ima da se kupe drzaci za tigru za c20 motor...mozete li opsirnije da mi objasnite sta sve treba?,neka slika nesto ...da li se o moze uraditi bez problem a da ne upropastim auto jer je i ovaj 1416v jos uvek ok....unapred hvala
:xe: :let:

Vrh

Tema posta: Re: C20XE ili C20LET in TIGRA A
PostPoslato: 05 Feb 2014 01:01 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Mislim da ce ti mnogo veci problem biti da nadjes neki od tih motora u normalnom stanju, bar ovde kod nas... :seci:

Vrh

Tema posta: Re: C20XE ili C20LET in TIGRA A
PostPoslato: 05 Feb 2014 01:29 
Iskusni Opeldžija

Pridružio se: 24 Jun 2010 19:23
Ime: Mihajlo
Opel: Corsa C GSI
Miki je u pravu! A ti nosači i nisu neki problem naročit. Da je plug and play zaboravi. Sve i da upiš gotove setove nosača i svega šta treba. Sve je stvar živaca i novca :)

Vrh

Tema posta: AW: C20XE ili C20LET in TIGRA A
PostPoslato: 05 Feb 2014 02:29 
5th Gear

Pridružio se: 31 Okt 2007 02:43
Ime: mile
Opel: tigra 3.0 MV6; BMW F07, Astra H, Corsa D
nosaci su ti najmanji problem ali naravno da i njih treba praviti
ovako na brzinu, prepravlja se birac brzina, prosiruju otvori na glavcinama da bi stali lezaji od VW-a, rukavci se mjenjaju i moraju se malo obraditi na strugu, pogonska vratila idu od kadeta i na njima se pomjeraju lezista za zeger prstenove ka unutra, nisam siguran da li moze kompresor klime da ostanen na XE/LET, na V6 ne moze, ako ti tabla nije na sajlu nego 'na struju' treba ti davac od 15IMP koji sumnjam da ces naci u SRB, trebaju ti distanceri on nekih 30mm na stabilizatoru, power cap ili guma sa XEV motora (vazi za XE)

ne mogu trenutno da se sjetim jos nekih detalja, slike mozes vidjeti u mojoj garazi i sve tamo sto pise vezano za pogon vazi i za tebe jer mjenjac i sve od njega do tocka bi bilo isto i kod tebe (osim za F28 mjenjac, za njega nisam siguran). inace radilo sam jos u medjuvremenu samo nisam pisao u garazi, mada u ovom trenutku tebi to nije ni bitno, ovo ti je dovoljno da vidis u sta se upustas. i koliko god ja se treudio da detaljno objasnim sta i kako, uvijek ce te nesto neplanirano zaje*avati. ja sam godinama citao na tu temu razne njemacke i engleske forume, mnogo iz njih naucio ali kada sam krenuo da radim, pojavio se jos milion i jedan problem i neke cake o kojima nikada nista nisam procitao

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 4

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]