Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 05:22

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Skripi PK kais
PostPoslato: 17 Sep 2013 13:05 
3rd Gear

Pridružio se: 30 Jun 2013 16:46
Ime: Goran
Opel: astra g 17 dti
Treba mi hitno informacija. Vec zadnjih 20-ak dana skripi mi PK kais dok je auto hladan. Uradio sam veliki i mali servis pre 4000 km. Stavljeno sve novo kao i zezaj PK paisa.Dok je bilo leto i vrucine nije se culo sada kako su hladniji dani cuje se ta skripa.
Ujutru kad upalim auto zvizdi "kais" pogledam onako sa strane i primetim da zvuk dolazi najvise iz desnog tocka kao da cijuce nesto u tocku.Odem kod majstora ali dok sam dosao do njega auto se zagrejao i nije mogao da cuje zvuk primetio je samo da je kais malo labav i da mu je cudno jer sam presao svega 4000km a stavljen je nov. Nadjem sredstvo za zastitu kaisa i produzavanje veka trajanja,malo poprskam i upalim nista se nije culo lepo je radila Astra g 1.7 DTI 2000 god.Sutra dan ujutru upali auto i oept se cuje samo sada je malo drugaciji zvuk kao da nesto grebe,sad ne ne peva.Ali opet pogledam kod desnog tocka bukvalno kao da grebe nesto u tocku.

Ako neko ima savet sta da radim ?

Evo ga i zvuk snimljen gde se jasno cuje kako "zvace"
http://www.youtube.com/watch?v=fTjehS6SnhE

Vrh

Tema posta: Re: Skripi PK kais
PostPoslato: 18 Sep 2013 13:55 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2011 11:36
Ime: Aleksandar
Opel: Astra Bertone Z20LET
Garaza: pogledaj
Pa ako je labav kais mozda je otisao zatezat pk kaisa (onaj deo gde se kaci lezaj odnosno roler pk kaisa ), on ima i opruge valjda pa mogu one da zveckaju i prave problem sa zatezanjem samog kaisa.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013 19:17 
3rd Gear

Zamanjeni su novi stavljeni spaneri lezaj pk kaisa roler. Dok je vruce bilo napolju nije pevao sada kako su dosli hladniji dani peva.Merio sam napon akumulatora hladan 12.66 vruc u radu 14.5 znaci nije ni akumulator ni alternator

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013 19:58 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008 12:12
Ime: Radmilo
Opel: Od 1.3 do 2.0 :)
Pa sad kako su hladna jutra malo vise isprazni aku,i onda se malo muci da dopuni..elem mozda je jednostavno kais neki bofl i da je dotrajao

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2013 21:38 
5th Gear

Pridružio se: 21 Jul 2012 16:15
Ime: J.Lisica
Opel: Corsa B
Mozda malo alternator zateze ili je kais los. Koje marke je stavljeni pk? A zvakanje hoce da se cuje usled neodgovarajuce zategnutosti bilo kog kaisa.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013 09:11 
3rd Gear

Merio sam napon akumulatora dok je auto hladan stojao celu noc napolju 12.67-12.68 a kada radi znaci prvo jutarnje plajenje 14.24-14.25.
Znaci nije akumulator i alnaser.
Kais je placen 862 dinara video sam na racunu od servisa nisam siguran koje je marke izlizala se slova

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013 11:07 
Opel Team Member
Opel Team Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2012 22:22
Ime: Dusan
Opel: ex. Astra G 2.0 DTI karavan sad Astra GTC 1.9 CDTI
Qler01 je napisao:
Merio sam napon akumulatora dok je auto hladan stojao celu noc napolju 12.67-12.68 a kada radi znaci prvo jutarnje plajenje 14.24-14.25.
Znaci nije akumulator i alnaser.
Kais je placen 862 dinara video sam na racunu od servisa nisam siguran koje je marke izlizala se slova

S obzirom koliko je placen, dobro je da ne peva. :ludilo1:
Imao sam isti problem i resen je promenom kaisa. Dunlop-ov kosta oko 1700 (do duse za 2.0 DTI) i nema nikakvog skripanja. :thumbup:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2013 11:15 
3rd Gear

Jos sam ja uzeo neko sredstvo za zastitu kaisa prskao po njemu al on peva :) kako mogu da proverim alternator da li je u redu?
Stvar je u tome da je on pevao i nov ali je stao kako su krenule vrucine.
Da li samo kroz akumulator,jer ako je akumulator OK onda je i alternator OK,plasim se da nije neki lezaj u alternatoru?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013 14:07 
3rd Gear

Evo ovako stoje stvari. Jutros je majstor merio napon aparatom izmerio je dok je bio hladan 12.1 i ostavio je akumulator na ispitivanju koje ce trejati 2-3 dana. Za to vreme vozim test akumulator.Kada je stavio test akumulator merio je 12.5 ali ja cu sutra ujutru videti kako ce se ponasati i njihov test akumulator tacnije da li ce da pisti PK kais.Alternator je OK.S tim sto sam primetio na lezaju PK kaisa i jednom spaneru da ima luft u onom okruglom delu sto se okrece,tako da ce ta dva dela da mi reklamiraju i ugradice nove.Ja sam presao svega 4000km sa tim novim lezajem i rolerom tako da sam ih vozio 4 meseca,samim tim po zastiti potrosaca imam garanciju koja je 6 meseci, jer samo ta dva dela sam platio nova 9000,00. Uzgred kad znaju da uzmu pare morace da znaju i da reklamiraju,svo vreme sam bio pored masjtora i nadgledao,tako da nisam dozvolio bilo kakvu sitnicu da ne primetim.Dakle imao sam stare delove koji su oni skinuli pokazao im sve sa svim racunima. Nema druge moraju da se svi kontrolisu vise nema poverenja da je to ugradjen deo nov i da valja,ako jeste nov ako nije ispravan menjaj 15 puta jer sam dao pare da to radi, a ne da ne radi kako treba. Zar ne!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013 14:35 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Ja sam gledala kad drug polije kais vodom, pa on prestane da pisti.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013 14:43 
3rd Gear

tako sam i ja takodje moze da se uzme tecnost za sudove i da se polije i on prestane da peva.Ali to je samo privremeno

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013 14:45 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2012 04:57
Ime: Dusko
Opel: Astra G 2.0 DTI, Corsa D 1.2
Meni su pre 15-ak godina savetovali da kaiš koji škripi namažem kalafonijumom. On se koristi za premazivanje gudala. Ali to je već off-topic. :kotlic:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2013 15:00 
3rd Gear

J sam kupio profi sprej za odrzavanje svih vrsta kaiseva,on dodje nekako lepljiv smolkast,pa sam danas sa majstorom cistio i kais i sve kuda ide kais. Uzgred nisam mogao da verujem da je akumulator ima veze sa skripanjem kaisa. Ali covek stavio testni akumulator i prvi start hladan motor bez problema radi. Tako da cu voziti par dana dok se moj akumulator ne istestira + dok urade reklamaciju za delove (spaner i lezak PK kaisa) tako da cu verovatno kupiti nov akumulator jer mi sve mirise da cu morati nov da stavim BOSCH 72A za astru g 17 dti 2000god ,su mi rekli da taj pase. Investicija 10 000.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2013 08:45 
3rd Gear

Evo evoako i sa njihovim test akumulatorom koji su mi dali se takodje isto ponasa znaci njihova prica oko akumulatora ne pije vodu

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013 15:35 
3rd Gear

Sledeca stvar odradjena je reklamacija koja je usvojena lezaj PK kaisa sa sve rolerom + jos jedan roler novi stavljeni,kupljen nov kais i sada sve radi kao DOXA nista se ne cuje niti skripi.Sva sreca desilo mi se prilikom te zamene da je procurelo ulje oz bloka motora na crevu koje ide u vakuum pumpu,odmah smo videli da je crevo.Kupljeno novo original Japansko za Opel, cena 1100 dinara,zamenjeno doliveno jedno 750g Mobile polusintetike,i sada je sve radi extra.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2013 10:25 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Dec 2011 17:58
Ime: radomir
Opel: Corsa C 1.7 DI
Brate znaci resio si ovo zamenom rolera? I ja imam identican problem koji me izludjuje. Kad god je mqlo vlazno il hladnije vreme pk mi pomalo skripuce dok se ne zagreje auto,al i to malo me izludjuje. Kad je toplo vreme sve ok, nista se ne cuje. Zamebio sam 3 kvalitetna kaisa do sad al ne vredi. Kupio sam juce roler na spaneru pa cu videti dal ce se nesto promeniti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]