Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 06:34

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: problem rada hladnog motora vectre A 2.0 monopoint 110kw
PostPoslato: 06 Okt 2013 14:15 
1st Gear

Pridružio se: 28 Sep 2013 11:25
Ime: ivan
Opel: vectra A 2.0i monopoint
i jos jedan problemcic,upravo sam procitao da ventil na stepu treba dobro da zatvara(dihtuje) kada je zatvoren.to kod mene nije slucaj ventil je pomocu distancera-safa uvek blago otvoren(2-3mm),i taj saf je zaliven sa nekim zutim lepkom,ili mesingom.mozda on ovo vuce od ranije jer chek engine lampica gori od kupovine(kao zbog protokomera),a on ne prijavljuje gresku.gde i kako da mu nadjem struju?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2013 14:35 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
on struju dobija sa ecu, proveri te kablove dok ne udju u snop, on ide pored desnog kosa i cantre za rashladnu tecnost na komp, u stubu ispred vrata u kabini, ako je ok sve sa kablovima onda te zeza komp.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2013 21:11 
1st Gear

pratio sam kablove,i nema sanse da ih propratim.moracu da se pomirim sa cinjenicom da check motor sija i to je to.
uglavnom motor sada na benzinu radi normalno i stabilno.posle ciscenja motorcica(koji inace ne radi zdog nedostatka struje,a ispravan je)i prskanja carb klinera na leptir usisa podigao mi se ler na 1100obrtaja sto mi je malo mnogo,jer nemogu da ubacim u rikverc a da ne zakrci.mogu li nekako da ga smanjim?
A osnovni problem sto je motor brljavio je izgleda do plinskog urebjaja,naime jedan plinski ventil izgleda nedihtuje i gura plin u prvi cilindar i izaziva neravnomeran rad sto se manifestuje u dijagnostici kao sonda detonacije.kada se to desi nemogu ga povratiti dok neskinem kleme.posle toga opet normalno radi dok ne prebaci hladan na plin,i pobrljavi.kad ga ja prebacim na vruc motor onda i radi.sutra ide kod majstora da resi taj ventil sto cvakce pa cemo videti.
smem li mehanicki da mu zatvorim jos malo step motor da mu smanjim obrtaje,ili ima neki drugi nacin?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2013 21:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2013 16:59
Ime: Marija
Opel: Nekad...Vektra 2.0 DTI
Ne znam da li moze drugacije, ali ja sam na dijagnostic i cackala ler, smanjivala i podesavala. Nakaci na dijagnostiku, nece ti uzeti vise od 1000din, sve ce ti biti jasnije.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2013 20:44 
1st Gear

stigao auto od majstora za plin.dva plinska ventila su izgubila neke zazore koje je ustelovao sa komparaterom.sada radi isto i na benzin i na plin.ko bi rekao da plin toliko "zezne motor" da posle njega nemoze lako da se povrati ni na benzin.
jedino mi ostaje problem chek engine lampice od step motora,ali to je zasad nemoguca misija.
HVALA SVIMA NA POMOCI.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]