Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 21 Avg 2025 18:56

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Corsa C 1.7di ne pali - svetle sve lampice itd itd
PostPoslato: 02 Avg 2012 01:16 
2nd Gear

Pridružio se: 28 Dec 2011 14:49
Ime: Marko
Opel: Corsa C Y17DTL
Opet ja sa mojom korsom i novim problemom. Corsa C 1.7di presla oko 150k km.

Veceras krenuo do grada i u toku voznje pocinje da blicka rucna, odjednom pale se sve moguce lampe i sve kazaljke se zaglave na maks vrednostima. Zaustavljam momentalno kola i gasim ih. Dajem kontakt i vrate se kazaljke ali ne radi ni jedna lampica. Kasnije dajem kontakt i samo se upali check engine, lampica za air bag i za gorivo. Napominjem imao sam gorivo makar 1/4 rezervoara. Vergla auto ali ni da bekne. Tu je blizu bila neka pumpa pa natocim za svaki slucaj jos 10l. Opet nista sve po starom svetle samo tri lampice i vergla.

Rekoh nesto je sa strujom i raskacim akumulator, kad on upalio jednom i ugasio se, posle toga normalno upali se i sve je ok. Krenem ja kada ono pocne da dimi kao lud prve dve brzine i posle prestade.

Da li neko moze da pomogne gde da krenem sa popravkom, da mi se to ne bi desilo opet jer sam cesto van grada pa da ne zaglavim u nekoj vukojebini. Verovatno nesto oko kompjutera... kvar na elektronici bos pumpe se ne manifestuje ovako. Razmisljam mozda plovak nije ispravan pa stvarno nije imao goriva ali to ne objasnjava situaciju sa tablom. Nisam pametan...

Resavam ovaj problem i resavam se korse, dobro me je izmaltretirala za sve ovo vreme.

Vrh

Tema posta: Re: Corsa C 1.7di ne pali - svetle sve lampice itd itd
PostPoslato: 02 Avg 2012 08:04 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Okt 2008 19:59
Ime: Miroslav - Miki
Opel: Corsa C 1.4 16V
Garaza: pogledaj
Desava se to na Corsama zbog konektora koji se nalazi na poledjini table.
Uzmi pritisni malo satove, mozda se od vibracija izvukao konektor pa ti zato tabla brljavi, a kad ona izgubni kontakt ne mozes auto da upalis.

Vrh

Tema posta: Re: Corsa C 1.7di ne pali - svetle sve lampice itd itd
PostPoslato: 02 Avg 2012 13:46 
2nd Gear

Pridružio se: 28 Dec 2011 14:49
Ime: Marko
Opel: Corsa C Y17DTL
Hvala na savetu, bas sam jutros skinuo tablu da vidim sta je u pitanju. Pinovi su malo potamneli pa sam ih ocistio. Nadam se da je to problem a ne u necem komplikovanijem. Medjutim ne znam kako da objasnim dim, moguce je da se od verglanja nesto nakupilo. Upravo idem na mali servis pa cu usput da ubacim i neki aditiv da malo iscistim sistem. Puno hvala !

Sad mozda i predstavim auto pre nego sto ga se otarasim :D.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]