Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 05 Maj 2025 21:35

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 188  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 03 Jun 2010 16:41 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009 23:10
Ime: Slobodan
Opel: Astra G 1.6 16V, Signum 2.0T
Pa ako si mislio na samu upravljačku jedinicu automatske klime ne znam koliko ćeš odgovora da dobiješ pošto je stvarno retka na Astrama, a ako si mislio na kompletan klima sistem u Astri, kod mene nema šta se nije pokvarilo :D.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010 17:39 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
Garaza: pogledaj
da, mislio sam bas na ono cime upravljas ^^
stvarno? jesu li skupe popravke?

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 03 Jun 2010 19:57 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pa kod mene sam menjao prednji hladnjak klime, filter gasa i semering na kompresoru. Sad je to relativno da li je skupo. Zamena hladnjaka i filtera je koštala oko 200e sa rukama pre par godina, a semering 50e sa rukama. Naravno, pošto je auto stariji, računaj na punjenje klime svake druge godine (40-50e).

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010 00:04 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2008 03:34
Ime: Nemanja
Opel: Astra 1.4 16v
E jedno pitanjce, riknulo mi osvetljenje za temperaturu, brzinu ventilatora i polozaj duvanja, imam manuelnu klimu, namdam se da znate o cem pricam :D

e da li moram da rasturam celu kozolu ili mogu da kroz onu rupu gde se odlazu stvari (koja se nalazi tacno ispod) da napipam sijalicu i da je zamenim.

evo slike da vam bude jasnije:

http://img248.imageshack.us/img248/4163/14802104.png

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010 09:36 
3rd Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Maj 2009 15:01
Ime: Milos
Opel: Astra G 1.6 8V, Astra H GTC 1.3CDTI, BMW e46 318i
ja sam skidao celu onu plastiku, nije uopste nesto komplikovano, a ti ako mozes kroz onu kutijicu da pridjes, tako i uradi... :D

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2010 10:39 
Club 1000

Pridružio se: 08 Jun 2009 19:03
Ime: Igor
Opel: NOW Insignia - ex Corsa A - D, Astra F, Astra G, Vectra C, Zafira B x2, Zafira C
Valle je napisao:
E jedno pitanjce, riknulo mi osvetljenje za temperaturu, brzinu ventilatora i polozaj duvanja, imam manuelnu klimu, namdam se da znate o cem pricam :D

e da li moram da rasturam celu kozolu ili mogu da kroz onu rupu gde se odlazu stvari (koja se nalazi tacno ispod) da napipam sijalicu i da je zamenim.

evo slike da vam bude jasnije:

http://img248.imageshack.us/img248/4163/14802104.png

Moze da se pridje, ali nista znacajno... najvise dobijas ako skines kasetu, to ti je 6 srafova i 2 minuta posla i imas kompletan pristup ventilaciji i komandama ....

A ja koliko se secam, kad sam menjao sijalicu, samo sam izvukao taj "steker" da ga nazovem, i preko pincete izvukao staru, i stavio novu sijalicu...

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2010 01:07 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2008 03:34
Ime: Nemanja
Opel: Astra 1.4 16v
Ok hvala na brzim odgovorima!

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010 14:14 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2010 08:38
Ime: zdravko
Opel: ASTRA 1.6 benz.karavan
Mada sam pokusao da otvorim novu temu povodom mog problema,nesto mi nije islo,evo prilike da vidim ima li ko slican problem mom.Naime,vozim ASTRU G 1.6 i odnedavno mi se cuje zujanje ili skripanje nakon nekih 20-tak predjenih km i to traje nekih 5-10 min i samo nestane.U pocetku sam primetio da se zvuk javlja okretanjem volana u desno ali sada se povremeno javlja i okretanjem volana u levo.Pomeranjem volana kratko desno-levo taj zvuk nestaje pa se vraca.Majstor koji mi je radio veliki servis,nedavno,kaze da nebi trebalo da su lezajevi ali nije ni siguran sta je.Alarma nemam,vozilo ide odlicno,nista ne curi,dobro koci,normalno trosi...Molim za pomoc,pripremam se za letovanje.Hvala i pozdrav forumasima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010 15:00 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Ako si radio veliki servis i pre toga se nista nije culo, onda je 99% do PK kaisa, ili je duzi, ili su kanali na PK losi,mozda i sam PK kais ima manje gume a vise plastike u sebi, nesto od toga bi moglo da bude.

Vrh

PostPoslato: 07 Jun 2010 16:33 
Club 1000
Korisnikov avatar

Šta mi se desilo kad sam juče palio auto: zaverglao sam i pustio ključ, ali pošto sam zaboravio da nije vožen, nisam ga dovoljno dugo držao i ugasio se. Skinem ja kontakt, zaverglam opet, upali auto i vidim svetli lampica za Airbag :shock:. Ugasim ja auto, upalim ga opet, kad ovaj put ne svetli ništa na tabli niti radi bilo koja kazaljka :scratch:. Vozio sam tako auto 10 min i ni jedna kazaljka se nije pomerila, niti se pređena kilometraža zabeležila.

Kasnije sam stao, ugasio/upalio auto i sve je bilo ok. Ovo sa kazaljkama mi se do sad nije dešavalo, a lampica za Airbag mi se već jednom palila, ali ugasim/upalim auto i nema je. Ima li neko ideju šta ovde može da bude problem?

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010 15:03 
1st Gear

Pridružio se: 26 Okt 2009 23:59
Ime: kopx
Opel: astra 1.7 dti
Gde se nalazi filter klime

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2010 15:25 
Club 1000
Korisnikov avatar

Iza kasete kod suvozača. Skineš 6 torx šrafova (T20 čini mi se) i levo od ventilatora kabine je, bliže centralnoj konzoli. Imaš dve različite veličine filtera, pa pazi da ne kupiš pogrešan.

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010 09:48 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jun 2010 12:47
Ime: Nesa
Opel: Astra 1.7 dti
Pozdrav za Astrafana....Imam mali problem, vozim Astru 1,7 dti, u toku voznje na uzbrdici, par puta je trznula, nije se upalila nikakva lampica, obrtaji su ostali isti, uspeo je da izadje na ravno i posle nekog vremena sam stao. Kada sam ponovo upalio auto, sve je bilo normalno na sledecoj uzbrdici i do poslednjeg zaustavljanja. To mi se nije desavalo ranije. Da li je u pitanju nafta ili moze biti nesto drugo? Hvala unapred...

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010 13:14 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010 12:06
Ime: Andrija
Opel: Astra 2.0 dti 16V
Pitanjce jedno.
Nedavno sam kupio astru 2.0 dti, 2001 god.
Zamenio ulje, filtere za vazduh, gorivo i ulje.
Od trenutka zamene auto mi kada ga prvi put upalim u toku dana teze pali, tj zavergla 4, 5 sekundi pa upali. Posle u toku dana pali normalno. Pre zamene mi je auto i prvi put kada ga upalim u toku dana palio normalno.

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010 13:54 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Ocito da kad se zagreje bolje pali jer lakse okrece radilicu, ajedini razlog onako logican je da si sipao gusce ulje nego sto je bilo pa dok je hladno ono je i gusto pa stvara veci otpor, jel si sam menjao tj. jel si uzeo propisanu gustinu, aj napisi sta si uzeo, mislim da tu ide sintetika. :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2010 16:00 
1st Gear
Korisnikov avatar

Ulje koje su mi menjali je Mobil 5w40 puna sintetika.
I ne znam da li je normalno da prvi put prilikom paljenja zavergla 4, 5 sekunde.
Ispod volana imam i jednu pregradicu-pretinac gde sam ugledao na gornjem delu iste,
jedan prekidac koji ima 3 pozicije. U uputstvu nisam pronasao o cemu se radi i zasta sluzi. Ima li neko info sta to moze biti?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2010 00:13 
Club 1000
Korisnikov avatar

Astra fabrički tu ništa nema, to je neko naknadno ugrađivao. Verovatno je od alarma, ako ga imaš.

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2010 07:16 
1st Gear
Korisnikov avatar

Posto i dalje imam problema prilikom paljenja, primetio sam par stvari. Kada je bilo hladnije i prilikom ubacivanja kljuca u bravu, davanja kontakta, i ukljucivanja svih check lampica. Primetio sam da se tada ukljucila i lampica na kontrolnoj tabli sa oznakom "zice" u uputstvu sam pronasao da je to oznaka za predgrevanje kod niskih temperatura ili ti grejaci. E sada nije ona nesto dugo bila ukljucena, mozda jedan sekund, pa se iskljucila. I auto je tada normalno upalio tog jutra.
Posle toga kada je temperatura napolju visa, ta lampica se ne ukljucuje nikako i auto teze pali, tj treba da zavergla 3, 4 sec.
Ima li neko neku informaciju vezano za ovaj problemcic?
Takodje sam primetio da mi curi voda iz sistema za hladjenje, i zavrsava u patosnici kod vozaca i suvozaca. Pronasao sam na formumu da je to hladnjak grejanja, da li se on lakse menja ili zahteva pomoc majstora?
Veliki pozdrav i hvala na odgovorima

Vrh

PostPoslato: 05 Jul 2010 21:23 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2007 20:40
Ime: Aleksandar
Opel: Astra G 1.6 16v
Astra, ili Vektra, ne znam kako da te zovem, he he he! :) Hocu da skinem celu izduvnu granu, jel mi je probio malko na prenjem loncu gore, pa majstor ne moze da mu price da ga zavari.
Zanima me, sta mi treba od alata za to, torx, ili obicne gedore.
Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010 15:00 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
koje sijalice se koriste kod astre g 2003. za dugo svetlo i za maglenke? i koje sijalice idu za stop svetlo, one sa duplim kontaktom, jesu li oni zarezi pomereni ili su normalni?

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010 16:53 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:16
Ime: Ivan
Opel: Kadet 1.2 ohc
Pozdrav za Astrafana interesujeme kako su se benzinci pokazali kod karavana i koji je najboli i najprihvatljiviji ako ti nije problem da odgovoris unapred Hvala il pice kad se sretnemo :ok:

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010 22:52 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Posto je astrafan trenutno zauzet sa menjacima i motorima, evo odgovora na tvoje pitanje:wink:

Benzinci limuzine, hedzbek ili karavan verzije najidealniji je sa 18xe motorima od 125 ks po meni, jer je mnogo rastereceniji od 16 i 100ks, a i ovaj od 18xe je manji potrosac, to bi bilo u najkracim crtama.

Inace ostalo trap, vesanje i kocioni sistem sve je isto i na jednim i na drugim vozilima.

Vrh

PostPoslato: 07 Jul 2010 23:41 
Club 1000
Korisnikov avatar

Što se tiče Astre karavan 1.6: dok nije opterećena motor se sasvim lako nosi sa oko 1.200kg karoserije. Međutim, ako sednu 4 osobe i puno prtljaga već počinje da gubi dah za preticanje po magistralama. Ako pretičeš neki duži kamion sa punim autom računaj na najnižu moguću brzinu i pun gas. Za auto put već nije problem, naravno ako ne preteruješ preko ograničenja.

Nakon tri godine vožnje Astre karavan 1.6 16V najviše snage mi je zahvalilo kad je pod opterećenjem, u ostalim slučajevima fino ide. Astru 1.8 nisam vozio, ali i ja glasam za 1.8 jer potrošnja ne može da bude značajno veća (ili je čak manja, kako Godža kaže), a u svakom slučaju zgodni mogu da budu dodatnih 25ks i 20Nm.

E sad, pošto sam razumeo da baš hoćeš karavana, uzmi u obzir da su 1.8 karavani veoma retki. A i 1.8 125ks se ugrađuje u Astre tek od 2002. godine.

I da ne zaboravim, 1.6 hoće da troši ulje (moj troši); za 1.8 već ne znam kakav je po tom pitanju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010 19:30 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2007 00:06
Ime: Ervin
Opel: Opel Astra G 1.6
desert_eagle je napisao:
Ulje koje su mi menjali je Mobil 5w40 puna sintetika.
I ne znam da li je normalno da prvi put prilikom paljenja zavergla 4, 5 sekunde.
Ispod volana imam i jednu pregradicu-pretinac gde sam ugledao na gornjem delu iste,
jedan prekidac koji ima 3 pozicije. U uputstvu nisam pronasao o cemu se radi i zasta sluzi. Ima li neko info sta to moze biti?

Da li se i u benzince sipa sintetika?Juce sam zvao servis i kazu da ide polu-sinteticko(GM).Inace 5l ulja+filter+ruke 3300,jel to ok cena?Zanima me sta se jos menja kod malog servisa-filter za vazduh...Auto sam kupio pre oko 3 nedelje pa sam jos nov :) P.S.Ima li veze sto vozim na TNG pri odabiru ulja i da li mozda preporucujete neke aditive.Pozz i hvala :ots1:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010 22:50 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
ja odradio juce mali servis i odrase me:
ulje 5w30 2175din
filter ulja 395din
filter vazduha 1173
filter goriva 1066din
filter kabine 1263
ruke 3750

ukupno skoro 10000din pa ti racunaj, inace ovlasceni servis circom zrenjanin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 188  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]