Opel Team Serbia

Opel Team Serbia

Mesto za prave ljubitelje Opela
Danas je 07 Maj 2025 15:22

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 188  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 27 Maj 2011 14:21 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
Garaza: pogledaj
kako je doslo toplije vreme primetio sam da mi se kompresor klime cuje jace nego inace i kao da "bruji" ko da radi na benzin (al sm objanio..), uglavnom danas sam prvi put vozio auto sa klimom malo vise, i kada saltam brzine na preko 3000 obrtaja, cuje se kao "blow off" neki zvuk iz motornog prostora, ono kad pritisnem kvacilo tssssssss, to se cuje samo sa upaljenom klimom, kad ugasim nista se ne cuje.. klima gotovo da nije ni paljena od proslog leta, jel zna neko o cemu se radi?

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011 14:46 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Feb 2009 21:52
Ime: Goran
Opel: Vectra 2.2 16v GTS Insignia sport tourer 20cdti
Trebalo bi da proveris da li u kompresoru ima ulja, freona ili je nesto do lezaja kompresora.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011 16:40 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009 16:23
Ime: Vanja
Opel: ex Astra G 1.6 16v
hvala, gledacu da ne koristim klimu dok to ne resim..

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2011 21:22 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011 23:38
Ime: Nikola
Opel: Astra G 1.6
drugari zasto kod mene kada upali klimu i kada vozim preko 3000 obrtaja cuje se isto neki zvuk kao kod one da kazem jake masine ( na neki dzipovi ili tako nesto...) servis klime je radjen prosle godine i...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011 00:13 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Maj 2010 15:30
Ime: Dejan
Opel: nemam, Laguna 3
aassttrraa je napisao:
drugari zasto kod mene kada upali klimu i kada vozim preko 3000 obrtaja cuje se isto neki zvuk kao kod one da kazem jake masine ( na neki dzipovi ili tako nesto...) servis klime je radjen prosle godine i...

yosh je napisao:
kako je doslo toplije vreme primetio sam da mi se kompresor klime cuje jace nego inace i kao da "bruji" ko da radi na benzin (al sm objanio..), uglavnom danas sam prvi put vozio auto sa klimom malo vise, i kada saltam brzine na preko 3000 obrtaja, cuje se kao "blow off" neki zvuk iz motornog prostora, ono kad pritisnem kvacilo tssssssss, to se cuje samo sa upaljenom klimom, kad ugasim nista se ne cuje.. klima gotovo da nije ni paljena od proslog leta, jel zna neko o cemu se radi?

Godza je napisao:
Trebalo bi da proveris da li u kompresoru ima ulja, freona ili je nesto do lezaja kompresora.

De gustibus non est disputandum.

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011 00:57 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Okt 2010 15:35
Ime: Stefan
Opel: Astra J 1.6 turbo ; Corsa 1.3 cdti ; ex Astra G 1.6 16v
aassttrraa je napisao:

To je sasvim normalno da se cuje...
Posto je motor pod opterecenjem zbog klime. Cuje ti se nesto kao fijuk...

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2011 09:14 
5th Gear
Korisnikov avatar

da tako se cuje i izbegavam da prelazim preko 3 000 obrtaja kada mi je ukljucena klima...

Vrh

Tema posta: Pitajte "astru" sve u vezi Astre
PostPoslato: 29 Maj 2011 12:31 
Club 1000

Pridružio se: 08 Jun 2009 19:03
Ime: Igor
Opel: NOW Insignia - ex Corsa A - D, Astra F, Astra G, Vectra C, Zafira B x2, Zafira C
Juce mi se iznenada upalila lampica check engine, i motor je otisao u safe mod... Stanem sa strane, ugasim i pregledam, sve ok..
Upalim auto sve normalno, ide super i posle par km opet isto... I tako naizmenicno...
Pretpostavljam da je u pitanju senzor radilice, ali da se posavetujem da li postoji mogucnost da se izazove neki veci kvar ako ga vozim u ovom stanju ?

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011 12:58 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Pa moraces prijatelju sto pre na dijagnostiku da se vidi sta je ili bar delimicno nagovesti kvar pa onda dalje da ga resavas... :(

Vrh

PostPoslato: 29 Maj 2011 15:10 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2011 09:57
Ime: Djordje
Opel: Astra H
Evo mene sa svojim pitanjima, Astra je H, motor 1.3 cdti, kilometraža 100K.
Kupljena pre 10tak dana, majstor kačio na dijagnostiku, kaže da je kilometraža prava (na osnovu čitanja neke memorije, nisam zapamtio koje...)
Nisam skroz laik, ali za Opele sam početnik.

E sad, problem sa motorom je sledeći, kada ga upalim, dok je hladan, čuje se neko lupanje i vibracije se osećaju prilikom dodavanja manjeg gasa. Kada broj obrataja pređe 2000, motor dobija stabilan rad.
Kada se motor zagreje, posle 4-5 minuta rada, dobija lep zvuk i normalan rad na papučici i pri malim obrtajima (ispod 2000)

Majstor je rekao da mi se malo čuju dizne, te sam sipao po njegovoj preporuci u 25l dizela Wurth-ov aditiv za dizele. Ovaj problem nije uočio jer je motor bio zagrejan. Planiram da mu se obratim i ovim povodom...

Ispod sam postavio mp3 fajlove na kojima sam pokušao da snimim zvuk motora, dok je hladan (pre.mp3), i kada se zagreje (posle.mp3) pa ko ima strpljenja da posluša, biću zahvalan. Fajlovi su kratki..

https://rapidshare.com/files/252103130/pre.mp3
https://rapidshare.com/files/1179834983/posle.mp3

Vrh

Tema posta: Re: Pitajte
PostPoslato: 31 Maj 2011 00:16 
Club 1000
Korisnikov avatar

pashutin je napisao:
Juce mi se iznenada upalila lampica check engine, i motor je otisao u safe mod... Stanem sa strane, ugasim i pregledam, sve ok..
Upalim auto sve normalno, ide super i posle par km opet isto... I tako naizmenicno...
Pretpostavljam da je u pitanju senzor radilice, ali da se posavetujem da li postoji mogucnost da se izazove neki veci kvar ako ga vozim u ovom stanju ?

Meni se to desilo zbog loseg goriva *sa jbnog OMW-a" i na svu srecu, samo je presao u safe mog...
I na svu srecu, nije mi otisao senzor... Ali u svakom slucaju ga vozi nkod majstora.. i proveri da li je nivo ulja u motoru uredu..

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011 00:25 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

djurkash je napisao:
Evo mene sa svojim pitanjima, Astra je H, motor 1.3 cdti, kilometraža 100K.
Kupljena pre 10tak dana, majstor kačio na dijagnostiku, kaže da je kilometraža prava (na osnovu čitanja neke memorije, nisam zapamtio koje...)
Nisam skroz laik, ali za Opele sam početnik.

E sad, problem sa motorom je sledeći, kada ga upalim, dok je hladan, čuje se neko lupanje i vibracije se osećaju prilikom dodavanja manjeg gasa. Kada broj obrataja pređe 2000, motor dobija stabilan rad.
Kada se motor zagreje, posle 4-5 minuta rada, dobija lep zvuk i normalan rad na papučici i pri malim obrtajima (ispod 2000)

Majstor je rekao da mi se malo čuju dizne, te sam sipao po njegovoj preporuci u 25l dizela Wurth-ov aditiv za dizele. Ovaj problem nije uočio jer je motor bio zagrejan. Planiram da mu se obratim i ovim povodom...

Ispod sam postavio mp3 fajlove na kojima sam pokušao da snimim zvuk motora, dok je hladan (pre.mp3), i kada se zagreje (posle.mp3) pa ko ima strpljenja da posluša, biću zahvalan. Fajlovi su kratki..

https://rapidshare.com/files/252103130/pre.mp3
https://rapidshare.com/files/1179834983/posle.mp3

Najverovatnije da su dizne zaprljane i ima tako neravnomeran rad na leru, cim se ugreje radi normalno.

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011 07:25 
Club 1000

Opel: NOW Insignia - ex Corsa A - D, Astra F, Astra G, Vectra C, Zafira B x2, Zafira C
Day Walker je napisao:
pashutin je napisao:

Meni se to desilo zbog loseg goriva *sa jbnog OMW-a" i na svu srecu, samo je presao u safe mog...
I na svu srecu, nije mi otisao senzor... Ali u svakom slucaju ga vozi nkod majstora.. i proveri da li je nivo ulja u motoru uredu..

Na kraju sam pomislio da e sigurno do goriva, posto juce kad smo ga stavili na dijagnostiku nista.. I vozio tamo-vamo i pun gas, nece opet da upali....

Vrh

PostPoslato: 31 Maj 2011 11:55 
5th Gear

Pridružio se: 29 Mar 2011 03:55
Ime: Nemanja
Opel: Astra 1.6 v16
Garaza:
Pazite ovu veoma iritirajucu situaciju .. kad je auto hladan-zagrejan (nema nikakve veze)
pri samom kretanju oce da npr sa 1500 obrtaja naglo padne na 1000 i posle opet rastu kao da se nista nije desilo .. al u tom trenutku auto "naglo" izgubi valjda "snagu" i bas se primetno oseti trzaj. Sta raditi u takvom slucaju?? :(

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 08:34 
Club 1000
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2009 18:01
Ime: Dragan
Opel: Astra Cabrio
dal neko zna dal je staklo od levog retrovizora na svim astra G isto

treba mi ovo staklo za astra coupe

http://cgi.ebay.de/Spiegelglas-Elektris ... 2563da9f0c

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 08:49 
1st Gear

Pridružio se: 06 Maj 2010 07:38
Ime: Lemi
Opel: Astra 1.6 8v
Garaza:
pashutin je napisao:

Meni kad je brljavio senzor radilice palila se lampica auto sa ključem ali na kraju nije bio senzor nego imobilajzer.
Ako se lampica pali i gasi greška je već registrovana tako da na adekvatnoj dijagnostici ona se mora očitati bez obzira
da li je trenutno upaljena ili ne. Barem su meni rekli tako. :D

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 10:39 
Club 1000

Dok nije upaljena lampica, komp ne pokazuje nikakvu gresku, jedva smo ga naterali nekako da ponovo upali i nasli smo sta je.. Egr ventil...
skinuli ga, ocistili, ali opet po malo brljavi..
Interesantno je da kad se upali lampica, dam pun gas, posle 3-4 sekunde lampica se gasi i auto ide normalno

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 16:43 
Club 1000
Korisnikov avatar

Meni su premostili taj Egr ventil.. nesto su mu uradili jos davnih dana u ovlascenom...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 17:03 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Nije isti EGR za benzinca i za dizela, neko ne moze da se samo zatvori, mora i reprogram ecu-a a neki ni to ne moze

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 17:12 
5th Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2010 21:29
Opel: Vectra B 2.0 DTI
Ajd da lupnem u kom bi ja pravcu onako laicki razmisljao.Ocistili ste EGR ventil a jel ociscena usisna grana i interkuler?Po meni ocigledno ima neko zagusenje cim se tako ponasa...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 18:00 
Club 1000

Ventil slabo drzi vakum, tako da razmisljam da ocistim sve pa da onda probam, ako i onda nece, zamenicu Egr i gotovo...

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 21:16 
1st Gear
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010 12:06
Ime: Andrija
Opel: Astra 2.0 dti 16V
Imao bih dva pitanja:)
1. Naime pre par dana su mi u servisu zamenili glavu motora i stavili sve potrebne dihtunge koji idu (naprsla glava na jednom mestu, i stvarao je veliki pritisak u sistemu). U pitanju je 2.0dti 16v motor.
Danas kada sam preuzeo auto, primetio sam da mi nekako slabije vuce u odnosu na to kako je vukao pre servisa. Ja se vratio do servisa, rekose da vidim za par dana kako se ponasa, ako ne da odem do njih. Stvarno se oseca razlika u odnosu na startnost pre servisa. Sta moze biti u pitanju?
2. Dok mi je klima radila u kabini se u trenutku osetio nerpijatan miris na zagorelo, i od tada mi se desava da kada ukljucim klimu, posle nekih par seknudi ukljuci se i lampica sa akumulatorom ondosno indikator alternatora po astrinom uputstvu. Ta lampica se ukljucuje uvek kada se ukjuci veliki ventilator na hladnjaku sto je kada se motor pregreje, i kada se ukljuci klima, posto ona automatski ukljucuje taj veliki ventilator posle par sekundi. Inace klima funkcionise normalno. Sta tu moze biti u pitanju?
Verujem da sam smorio sa pitanjima, ail bih vam bio zahvalan na odgovoru.

pozdrav

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 22:17 
OTS mechanic team
OTS mechanic team
Korisnikov avatar

Tu moze da bude svasta i nista, od toga kako su ventili odradjeni, kako je motor uzupcen itd, to je ono pod svasta, sledece sto moze da bude je da je neko crevo od magnetnih ventila, turbine,egr-a ili leptir klapni spalo, prslo ili nagneceno itd to spada pod nista.

I ako ne vuce sada kako treba, nece vuci ni za par dana, tako da bolje odes do servisa i neka pogledaju sta se desava.

Ovo za lampicu alternatora, treba proveriti punjenje, masu jer ako se oseca na goretinu nije dobro.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 23:09 
5th Gear
Korisnikov avatar

drugari razmisljam da ubacim na Astri K&N filter.. dali dobijam nesto ako ga postavim... radi se o Astri G 2002 gog 1.6 8ventila 62kw hvala

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2011 23:11 
Iskusni Opeldžija
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Okt 2007 21:12
Ime: Aleksandar
Opel: Omega B2 2.0
Pa jedno 15 konja minimum :D

Nista ne dobijes pogotovo na tom motoru, sem malo mozda buke

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 4689 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 188  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]